> Verkorte opleiding VIG-MZ (MBO 3) voor zij-instromers (Nieuw)

Verkorte opleiding VIG-MZ (MBO 3) voor zij-instromers (Nieuw)

Basisinformatie

Type traject: 
Opleiding voor zij- instromers in de zorg
Functieomschrijving: 

Je wordt in twee jaar opgeleid tot Verzorgende/Begeleider (mbo niveau 3). Je gaat minimaal 20 uur per week aan de slag bij een van de deelnemende organisaties en daarnaast ga je één dag in de week naar school bij het Astrum College in Arnhem. Tijdens het leer-werktraject breng je wat je leert dus direct in de praktijk. Eén keer in de vier weken vindt de lesdag niet op school plaats, maar bij één van de deelnemende organisaties. Zo kun je bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen en ervaring opdoen!

Om aan de opleiding te kunnen deelnemen hoef je geen ervaring of opleiding te hebben gehad in de zorg, maar je moet wel minimaal over een MBO-3 diploma beschikken.

Word jij aangenomen? Dan ga je aan de slag bij: Zorgcentra De Betuwe,  Malderburch,  RijnWaal Zorggroep, Stichting Samen Zorgen, Kalorama, Verburgt-Molhuysen, Innoforte en Luciver, in de regio Arnhem, Nijmegen of Rivierenland.

Ben je na het lezen van deze vacature ervan overtuigd dat jij onze nieuwe collega wordt? Wacht dan niet langer en stuur je cv en motivatiebrief zo spoedig mogelijk maar i.i.g. voor 20 augustus naar: leerwerkplek@wzw.nl! We zouden het zeer op prijs stellen als je het Leerwerkloket mee zou nemen in de cc als je deze vacature hebt gezien op onze site (rivierenland@leerwerkloket.nl).

Extra info

Tijdens de opleiding:

Word je begeleid door een werkbegeleider van de organisatie waar je werkt.
Word je gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken. 
Houd je rekening met een studiebelasting, naast je werk en schooldag.
Ben je bij een van de genoemde werkgevers in dienst, waar je op verschillende afdelingen werkervaring opdoet.

Wat houdt het werk van een Verzorgende / Begeleider in?

Als Verzorgende/Begeleider ben je samen met je team verantwoordelijk voor de zorgverlening aan en/of begeleiding van cliënten. Je werkt op een locatie van één van de zorgorganisaties of bij een cliënt thuis. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Je coördineert de zorgverlening, je verleent basiszorg zoals het begeleiden van cliënten bij hun persoonlijke verzorging. Ook verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van medicatie. Je werkt in wisselende diensten zoals dag, avond, nacht in het weekend en op feestdagen. Vooral voeg je waarde toe aan het leven voor de cliënt door zijn of haar welzijn centraal te stellen.

Benieuwd naar ervaringen van mensen die al werkzaam zijn in de (ouderen) zorg? Neem een kijkje op www.ontdekdeouderenzorg.nl en ontdek de verhalen van jouw toekomstige collega’s! 

Wat bieden we jou? 

Salaris: afhankelijk van (voor)opleiding en werkervaring € 1.808,83 – € 2.554,98 (bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur). 
Leer- en arbeidsovereenkomst voor de duur van de studie. 
Jouw opleiding en leermiddelen worden betaald door de organisatie. 
Na het behalen van je diploma krijg je een contract.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal een diploma op mbo-niveau 3 (in een andere sector).
Je bent minimaal 20 uur en een schooldag per week beschikbaar.
Je vindt het leuk om (ouderen) mensen te ondersteunen, te verzorgen en te begeleiden.
Je maakt gemakkelijk contact en bent geduldig.
Je wilt jezelf blijven ontwikkelen.
Ervaring in de zorg is niet vereist.
Je bent beschikbaar vanaf half september 2021, dan start de opleiding.

Wie zijn wij?

Acht zorgorganisaties in Gelderland hebben de handen ineen geslagen! We vinden het belangrijk om samen met onze medewerkers een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van onze cliënten en bieden daarom deze leer-/werkplek met unieke combinatie-opleiding aan. Je gaat aan de slag bij een van de deelnemende partijen. Dit zijn: Zorgcentra De Betuwe,  Malderburch,  RijnWaal Zorggroep, Stichting Samen Zorgen, Kalorama, Verburgt-Molhuysen, Innoforte en Luciver, in de regio Arnhem, Nijmegen of Rivierenland.

Werving- en selectieprocedure

Ben je na het lezen van deze vacature ervan overtuigd dat jij onze nieuwe collega wordt? Wacht dan niet langer en stuur je cv en motivatiebrief naar: leerwerkplek@wzw.nl

Stuur uiterlijk 20 augustus 2021 jouw motivatiebrief en cv naar: leerwerkplek@wzw.nl onder vermelding van ‘leerwerkplek’.  
Geef de regio(‘s) (Arnhem, Nijmegen en/of Rivierenland) aan waar je voorkeur naar uit gaat.
Vermeld ook jouw voorkeur voor de regio(‘s) in de motivatiebrief.
Geef ook aan als je een voorkeur hebt voor één van de deelnemende werkgevers.
Je ontvangt binnen 2 weken bericht of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek op dinsdag 11 mei.

Wil je voordat je jouw brief stuurt meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met

Susanne Haarsma, programmamanager WZW, via 06-835 66 750. Bij Leerwerkloket Rivierenland kun je ook terecht voor vragen/hulp met je sollicitatie! Mail ons op rivierenland@leerwerkloket.nl of bel 06 – 4685 2234

Situatie van doelgroep: 
Werkend
Voortijdig schoolverlater
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Starter

Opleidingstraject

Startdatum: 
half september 2021
Financiering traject: 
werkgever in de zorg

Toelatingseisen

Opleidingsniveau: 
MBO niveau 3