> Erna Bekker: kantoor uit, zorg in

Erna Bekker: kantoor uit, zorg in

Leerwerkloket Rivierenland Erna Bekker

Erna Bekker (48) uit Culemborg is één van de kandidaten van de Talententour bij zorggroep Maas & Waal. Ze noemt het zelf ‘een snuffelstage voor volwassenen’. Deze sportieve moeder vertelt over haar switch van kantoor naar de zorg.

Ooit begon ze de opleiding receptioniste met het idee in de toeristische sector te gaan werken. Ze heeft een behoorlijke talenknobbel. Na de opleiding werkte Erna als secretaresse of als receptioniste in het bedrijfsleven. Na de reorganisatie bij haar vorige werkgever stond Erna op straat, samen met 12 andere collega’s.

De zorg

Erna kreeg via via een oproepbaantje aangeboden bij het St. Antonius Ziekenhuis in de regio Utrecht. Als kind wilde ze altijd al de zorg in. Nu kreeg ze de kans om kennis te maken met de zorgsector. Via UWV en het Leerwerkloket werd Erna geïnformeerd over de Talententour in de zorg. Ze schreef zich in en werd na de voorselectie door het Leerwerkloket uitgenodigd  voor de informatieochtend en een korte sollicitatietraining georganiseerd door het Leerwerkloket en het UWV. Op deze manier werd ze goed klaar gestoomd voor de  “echte “ sollicitatie bij de zorginstelling. Het sollicitatiegesprek bij zorggroep Maas & Waal verliep daarna goed.  Erna werd gekozen uit de geselecteerde kandidaten en mocht drie maanden lang meedoen aan de Talententour.

In april begon ze bij het St. Elisabeth Zorgcentrum in Beneden-Leeuwen. “Ik werkte eerst in de Plaza, het winkeltje voor de bewoners. Leerzaam, maar niet helemaal mijn ding. Daarna assisteerde ik zes weken in de keuken. Nog steeds op zoek naar mijn ideale functie. Na die weken ging er een wereld voor mij open. Ik mocht meelopen met de zusters”. Erna is al helemaal geïntegreerd in het zorgcentrum. Ze geniet van het contact met de bewoners. Met één van hen heeft ze zelfs een speciale band vanwege hun gezamenlijke affiniteit met Amsterdam. De ouderen in het zorgcentrum zijn volgens Erna heel erg ontspannen. Dat geeft rust, ook al ren en vlieg je de hele dag door.

De toekomst

De Talententour is gestopt voor Erna op 23 juni 2016. Het zorgcentrum waar ze werkte, is erg positief over haar. Haar droom is om over een aantal jaar gediplomeerd verzorgende te zijn. “Vanaf september ga ik de BBL-opleiding tot verzorgende op het ROC Rivor doen. Dat betekent vier dagen werken bij het St. Elisabeth Zorgcentrum in Beneden-Leeuwen en een volle dag de schoolbanken in. Daarna hoop ik als verzorgende aan de slag te kunnen. Misschien ga ik in de toekomst nog wel verpleegkunde doen, maar dat weet ik nog niet zeker. Wie weet wat er op mijn pad komt? Ik heb er alle vertrouwen in.” Erna heeft haar plek nu gevonden en weet wat ze wil. De Talententour heeft haar op weg geholpen en een kans in de zorgsector geboden.

Leerwerkloket: routes naar nieuwe kansen

De Talententour in de zorg is een van de routes naar nieuwe kansen. Het Leerwerkloket Rivierenland werkt hierbij nauw samen met het UWV en de zorggroep Maas & Waal. Bij de Talententour kunnen kandidaten (met behoud van uitkering) 3 maanden meelopen om zich te oriënteren in de zorg. Bij een goed doorlopen Talententour starten de kandidaten met de BBL-opleiding Verzorgende IG. De Talententour  is altijd een groot succes!